Accueil

Verblijven in deze streek van rust en groen zonder te proeven van de plaatselijk lekkernijen, de wildbereidingen tijdens het jachtseizoen en de vele bieren, betekent heiligschennis aan het geloof van de heilige Hubertus!
Hier vindt u ook de adressen van de bakkerijen en slagerijen van het Land van Saint-Hubert.

ARDENSE HAM

Het is in deze streek met legendarische wouden, met zijn heuvelachtig reliëf, met zijn onvruchtbare bodem et met zijn hardwerkende bevolking, dat gedurende twee duizend jaar een traditioneel product wordt gemaakt, vrucht van de natuur, van het klimaat, van de tijd en het werk van de mensen : De Ardense Ham. Een twintigtal producenten maken hem klaar volgens de regels van de kunst gepromoot door de " Vereniging voor het Gebruik en de Verdediging van de Herkomstbenaming".

Toon alle adressen

BIER : LA SAINT-HUBERT, CUVÉE DU BORQ
 

Dit amberkleurig en ambachtelijk bier op basis van gestemaut wordt gebrouwen op vraag van de broederschap « La Confrérie de la Saint-Hubert » die in 1989 werd opgericht.  Alc 6° Vol.
33 cl.
Te koop bij het Maison du Tourisme

 

BIER: LA FAYSANNE

Les Faysans Réunis
Tél.: +32(0)498/68.41.12

Het bier « La Faysanne » is in 1988 geschapen door « Les Faysans Réunis » (een van de oudste wijkverenigingen van Saint-Hubert).
Amberkleurig streekbier. Alc. 8 ° vol.
Symboliek van het etiket: de « Cabanon », een door de wijkbewoners in 1953 opgerichte kapel ter ere van Onze-Lieve Vrouw van Fays, beschermvrouw van de kinderen; de beuk (de oorsprong van de benaming « Fays » is te vinden in deze boom. De beukenoot is in het Frans « la faîne », « fahine » in het Waals; een wolf, want volgens de legende zou de laatste wolf neergeschoten worden in de wijk (de rue des Gueux was vroeger « Fosse du loup » genoemd).
Te koop in de Maison du Tourisme.

 

BIER: LE SEMEUR

Dit amberkleurig en ambachtelijk bier met hoge gisting op de fles draagt de naam van het standbeeld van kunstenaar Louis Noël.  Het beeld is het symbool van Mirwart en staat in het centrum van het dorp. Alc 6.2 % vol.

Te koop bij het Maison du Tourisme.

BROUWERIJ

6800 LIBRAMONT
 

Nieuwe biervereniging in Neuvillers die een heerlijk en verfrissend bier produceert: « La Chatte », een blond bier met bloemige aromas en een subtiele bitterheid.
Te koop bij Ardenne-Boissons in Recogne.

 

DE

Place du Marché 14
6870 SAINT-HUBERT

tel: +32 (0) 61 61 10 48

Een inwoner van het centrum van Saint-Hubert wordt « borquin » genoemd.  Het betekent in feite inwoner van de burcht/vesting.
Het is ook de naam van een plaatselijk gerookte worst. Ze werd voor het eerst samengesteld bij de heroprichting van de beenhouwersgilde in 1958.
Deze licht gerookte lookworst van zuiver varkensvlees met en fijne kruiden wordt gemaakt volgens een oud recept.
Te koop, tussen andere ardense specialiteiten, bij La Table des Champions te Saint-Hubert. Open van woensdag tot en met zaterdag van 9u tot 12u30 en van 13u30 tot 16u, op zondag van 9u30 tot 12u30 en van 14u tot 17u. Gesloten op maandag en dinsdag. Open op dinsdag tijdens de schoolvakanties. Gesloten van 23 januari tot en met 7 februari 2017 inbegrepen.

DE FOREL VAN FREUX

rue Suzerain, 3
6800 FREUX


GSM : 0497/73 51 01

In de viscultuur teelt men farioforellen, regenboogforellen, fonteinzalmen en rivierkreeften.
Het schijnt de eerste en, tot nu toe, de enige BIO zalmkweker in België te zijn.
De productie van forellen wordt verkocht aan privé-personen voor consumptie. De vissen worden ter plaats gedood bij het afhalen. Wat de rivierkreeften betreft, worden ze levend verkocht en in het bijzonder aan privé-personen, restauranthouders en traiteurs. Vooraf reserveren per telefoon

 

LA PAUSE CHOCOLAT THE

Grand'rue, 31
6800 LIBRAMONT
 

tél: +32 (0)61/53 58 14 - +32 (0)495/86 58 31

Artisanale chocolademaker. Uitgebreide keuze uit thee en Koffie. Theesalon.
Specialiteiten: neuzekes, chocolade, pralines, smeerpasta, “Hot Choc” (chocolade lepel gebruikt om een kop chocolade klaar te maken). Open van dinsdag tot zaterdag van 10.00u tot 18.00u. Gesloten op zondag en maandag.

Open van 10.00 u to 18.00 u van dinsdag tot en met zaterdag.
Gesloten op zondag en op maandag.

MARCASSOU

route de la Barrière, 72
6971 CHAMPLON


tél: +32(0)84/45 00 00 - fax: +32(0)84/45 51 77

In Champlon worden de gedroogde hammen en worsten van het bekende merk gemaakt.
Het is nu mogelijk een bezoek met proeverij voor de
groepen met min. 40 personen te doen in de voormalige werkplaats die nu het "Centre Marcassou" heet. Ter ontdekking van de geschiedenis van de firma en van de fabricatie van hun vele specialiteiten.

MELEKERIJ EN KAASMAKERIJ VAN WISBELEY

rue du Wisbeley, 63
6800 LIBRAMONT

Melk en kazen van de geitenboerderij. Schapenkaas. Natuurlijke producten van biologische kweek.Algemene drank en voeding.
Open op vrijdag en op zaterdag van 9u30 tot 12u en van 13h30 tot 17u.

RUCHER DE LA HOLIÈRE

Rue de la Spinette, 35
6800 Neuvillers (LIBRAMONT-CHEVIGNY)


tél: +32 (0)61 22 52 11

Miel de printemps : fruitiers, pissenlit, aubépine...
Miel d’été : framboisier, ronce, épilobes, trèfle blanc, tilleul...

 

SLAGERIJ OP DE BOERDERIJ: FERME DES FRÊNES

Cens, 12a
6970 TENNEVILLE

 
Tél: +32 (0) 486 25 33 36

Op 6 km van « Barrière de Champlon ».
Produkten van de boerderij te ontdekken : biologische varkensteelt met buitenloop, lamsvlees van de « Ardense rosse », Agnus-rundsvlees,  ambachtelijke kazen, biologische wijnen, meel en kleine biologische kruidenierswaren.
Ambachtelijke kazen, biologische wijnen, kruidenierswinkel.
Open op dondergdag en op vrijdag van 15u tot 18u en op zaterdag van 10u en 18u.

SLAGERIJ OP DE BOERDERIJ: L'ASSAISONNIÈRE

Presseux, 15b
6800 LIBRAMONT
Tél: +32 (0)61 23 30 92

 

Slagerij op de boerderij op 3km an de Gemeentelijke dienst voor Toerisme in Libramont.
Te ontdekken: rundsvlees, varkensvlees, gevogelte.
Open van donderdag tot en met zaterdag van 10u tot 12u en van 13u30 tot 18u.
Gesloten op zondag, van maandag tot en met woensdag.